Această coroană de bezea, umplută cu frișcă bătută și fructe este o Pavlova. Un desert simplu și ușor de vară. Îmi place aspectul său elegant, textura crocantă, gustul dulce combinat cu fructe și pomușoare acrișoare, dar vi că trebuie sa depui efort minim pentru a o pregati. Pavlova, spre deosebire de alte tipuri de bezea, are la bază un adaos de oțet și amidon de porumb, astfel încât rezultatul final să fie crocant pe exterior, dar ușor moale în interior.

În mod tradițional, se servește cu fructe, cum ar fi fructele de pădure sau fructele exotice și o cremă delicată de frișcă.

Ingrediente

  • 150g g albușuri ~ aproximativ de la 5 ouă
  • un virf de sare
  • 1/8 linguriță cremă de tartar (opțional)
  • 250 g zahăr
  • 1 linguriță oțet (de vin alb, cidru sau simplu distilat)
  • 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
  • 1 lingură + 1 linguriță amidon de porumb

Metoda de lucru

Preincălzeste cuptorul la 275 F / 135 C. Desenează pe o bucată de hirtie de copt, dimensiunile coroanei de bezea, cam 15-17 cm in diametru. In vasul unui bol de mixer, incepe să bați albusurile, impreună cu virful de sare și crema de tartar la viteza medie, pina obții un nouras de spumă. In ploaie, incepe să adaugi zahărul pină la sfirșit. Bezeaua trebuie să se mărească in volum, să devină lucioasă și să-și mențină structura. La sfirsit se adaugă vanilia, oțetul și amidonul de porumb. Cu ajutorul unei spatule, crează muntele de bezea pe hirtia de copt. Pune tava in rolă și usucă bezeaua pentru o oră, apoi micșorează temperatura pina la 250 F/120 C și mai las-o inauntru pentru inca 45 de minute. După ce timpul a expirat, fară ca să deschizi ușa cuptorului, mai lasă bezeaua inauntru pentru cel putin o oră sau cel mai bine peste noapte.

Centrul Pavlovei se va prăbuși, acest lucru este firesc. Interiorul trebuie să fie moale, dar deloc umed. Aici vei adauga frișca bătută, sosuri după dorință și fructe proaspete. La exterior, trebuie sa fie crocantă iar culoarea ușor palidă.

Notă! Inainte de inceperea lucrului, asigură-te că bolul mixerului si instrumentele pe care le vei folosi, sint bine spălate, uscate și fară urmă de grăsimi. Potențiale urme de ulei sau grăsimi, ar putea ruina efortul prin impiedicarea albușului să se lase bătut.