Coșulețe cu umplutură de piersici, cremă de migdale, vișine macerate în lichior Grand Marnier, cremă cu vanilie de Madagascar, pomușoare, polen și busuioc.


1. Pentru baza tartelor vezi rețeta de Pâte Brisée. Cantitatea este suficientă pentru 10-12 tarte mici de 5-7 cm.

2. Pentru umplutura de piersici am folosit 200 g piersici fără sâmburi, tăiate cubulețe, 50 g zahăr brun și 5 g pectină. Fierbe totul împreună la foc mic pină se îngroașă compoziția. Lasă la răcit.

3. Pentru crema de migdale (crema frangipane) am folosit 115 g unt la temperatura camerei, 100 g zahăr, 1 ou mare, o linguriță de esență de migdale (opțional), un vârf de sare și 115 g faină de migdale. Amestecă totul împreună pină crema devine pufoasă și aerată.

4. Pentru vișinele macerate, am folosit vișine proaspete pe care le-am lăsat pe noapte la frigider acoperite cu lichior Grand Marnier. Poate fi folosit orice alt lichior de fructe sau rom. Eu am adăugat cite 2 vișine în fiecare tartă.


Metoda de preparare
Acoperă formele de tartă cu aluat Pâte Brisée, taie excesul de aluat și dă tartele la frigider până se răcesc. După ce aluatul s-a răcit, pune cite o linguriță de umplutură de piersici la bază și acoperă cu cremă de migdale (la temperatura camerei). Dă tartele la cuptor pină se rumenesc ușor. Aproximativ 10-12 minute la 190 C. Lasă la răcit, apoi pune vișinele pe mijloc, umple-le cu cremă de frișcă cu vanilie și decorează-le cu fructe proaspete la dorință.

5. Pentru crema de frișcă, amestecă 150 ml frișcă, 1 linguriță pastă de vanilie si 30g zahăr pudră.

Sper mult să le încerci cît e sezonul fructelor și pomușoarelor.